myrthe met dodo

DODO

Eindpresentatie 10 juni 2017

DODO

Het maken van de tekening als achtergrond voor de voorstelling.

PUNCH

Een vliegensvlugge straatpoppenkastvoorstelling voor iedereen die durft te kijken, waarin de Koning Jan Klaassen en meneer Punch uit Engeland uitnodigt om mee te doen aan de grote worsten wedstrijd. Maar Jan moest van Katrijn op de baby passen. Hoe moet dat nou?. Jan past niet goed op en de baby wordt uit de poppenkast gesmeten. Daar is Jan mooi van af. Punch vindt de baby en stopt de baby in de worsten molen.  Jan maakt een vegetarische wordt en Punch draait de baby terug uit de worsten molen. Er wordt zoveel stennis geschopt dat Katrijn de boel moet redden. Alles loopt goed af en de Koning kan de worsten keuren. Het feest kan beginnen, er wordt gedanst De Polka.

Een absurd grappige traditionele voorstelling, duurt 25 minuten. Voor kinderen vanaf 5 jaar.

Het Levende Museum

In het museum komt je fantasie tot leven, als je maar beter kijkt. In deze voorstelling komen de schilderijen tot leven en doen een beroep op de verbeelding van de kinderen als clown Kroelie een bezoek aan het museum brengt.  Er is iemand verdwenen uit zijn lijst en dat is Kuuk. Hoe zal dat aflopen?

Kunst voor de allerkleinsten. Hoe werkt een museum? Waarom hangt daar kunst? En waarom moeten wij het allemaal zien? Dit zijn vragen die wij interactief met kinderen van 3 tot en met 7  behandelen in een sfeervolle poppentheatervoorstelling.

Wij willen in de voorstelling het thema ‘museum en kunst’ letterlijk tot leven brengen. Vandaar de naam HET LEVENDE MUSEUM.

Kunst voor de allerkleinsten in ons levende museum. Wij laten de kinderen zien dat wanneer je er een heel spannend verhaaltje bij bedenkt kunstwerken ineens voor je kunnen gaan leven. En dat is de boodschap van ons project. We willen jonge kinderen op een speelse en grappige manier laten kijken naar kunst . We laten de kinderen beleven wat kunst is en de verbinding zoeken tussen kunst en hun eigen verbeelding in een poppentheatervoorstelling met muppets. Van het sobere zelfportret, tot guitige moderne kunst tot het werk van een onbekende kunstenaar, alles wordt behandeld.

Deze voorstelling is in 2016 en 2017 verschillende keren gespeeld.

DISCO

Een bijzondere poppenkastvoorstelling waarin de prinses moet trouwen van de koning, de elfjes een cadeautje voor haar uitzoeken, wat weer gestolen wordt door de heks met wie de koning het aan de stok krijgt als zijn prinsesje door haar bedondert wordt.

De koning van de poppenkast heeft een dochter, de prinses. De prinses wacht al heel lang op haar prins. Maar tot nu toe is er geen prins die haar hart kan veroveren. Allemaal oelewappers zijn het volgens haar. Ze zijn geen van alle leuk en ze maken mij evenmin gelukkig. De een is saai, de ander praat onduidelijk en de laatste was te zenuwachtig.  En hun hobby’s kan de prinses nog minder interesseren. Ze houdt niet van auto’s of de eendenjacht of kikkers ontleden. Uit machteloosheid en verdriet sluit zij zich op in haar kamertje in het kasteel.De koning weet van ellende niet wat hij moet doen om zijn dochter op te vrolijken. Hij gaat op zoek op het internet naar een geschikte prins. Hij surft en surft op het internet maar een prins kan hij niet vinden. Genoeg knapen hoor, maar geen een die zijn dochter waardig is.

Hij pakt de krant er maar bij. Dan stuit hij op een advertentie van twee disco elfen. Ze zoeken werk als duo waarbij romantiek is gegarandeerd. Echt iets voor de prinses. Precies wat er nodig is om haar in de juiste stemming te brengen. De elfen een groot verrassing cadeau voor de prinses. Iedereen in het kasteel mag niets verklappen. De koning organiseert een groot feest. Na wat problemen met de heks breekt de dag aan dat het koppel op het kasteel komt en wordt het een groot DISCO  feest.

Een vrolijke voorstelling, duurt ongeveer 30 minuten. Voor kinderen vanaf 3 jaar.

JAN KLAASSEN EN KATRIJN

een traditioneel verhaal over Jan en Katrijn die in de poppenkast wonen en elkaar nodig hebben als er een hele dikke vette muis in de poppenkast zit.

Een traditionele voorstelling, duurt 30 minuten.  Voor alle leeftijden.

DE DRIE GIGANTISCH GEMENE GRIEZELS

Een schimmenspel waarin een dikke vuurspuwende draak eerst een heks ontmoet en daarna een gigantische reus. Alle drie zijn ze er van overtuigd dat ze gigantisch angstaanjagend zijn. Ze doen hun best om anderen en elkaar de stuipen op het lijf te jagen – wat echter niet lukt. Tot de dag dat ze de ukkepuk Nittepetit tegen kwamen …

Een griezelige voorstelling, duurt 25 minuten.  Een voorstelling voor  3+